5 Haziran 2011 Pazar

Zahmetsiz İngilizce Öğretimi ( Effortless English )

( Bu yazı A. J. Hoge'un Zahmetsiz İngilizce Eğitimi ile ilgili yazısının çevirisidir. Çeviren: Ben )
Zahmetsiz İngilizce Öğretimi

Nedir akıcı İngilizce? İngilizceyi kolayca ve kendiliğinden konuşmak demektir?
Benim tanımlam basit: Zahmet göstermeden konuştuğunuzda kendiliğinden İngilizce konuşmuş olursunuz. Sözcükler ağzınızdan çeviri yapmadan ve tereddüt etmeden çıkarsa İngilizceyi akıcı konuşursunuz.
Bazen buna "ingilizce düşünmek" denir; ama aslında kendiliğinden konuşma bundan daha hızlıdır, düşünme yoktur. Dil ile ilgili hiç düşünmezsiniz, sadece kendinizce, olabildiğince kolay ve zahmetsiz konuşursunuz. Kendiliğinden akıcı konuşmak neden önemlidir? Önemlidir çünkü kendiliğinde ingilizce konuşmak, İngilizceden verim almanın anahtarıdır. Kendiliğinden konuşma, anadili İngilizce olan insanlarla iletişimi kolaylaştırır. Kendiliğinden İngilizce konuşan biri olarak, sizin için arkadaş edinmek, iş toplantılarına katılmak, müşterilerle konuşmak, filmleri anlamak ve daha iyi işler bulmak kolay olacaktır. İngilizceden verim almak için, kolayca ve kendiliğinden konuşmaya ihtiyacınız var.
Adım A. J. Hoge. Ben Zahmetsiz İngilizce Öğretim Sistemi'nin yaratıcısıyım ve dünyanın en popüler ingilizce öğrenim sistemlerinin birisi olan Zahmetsiz İngilizce Kulübü'nün kurucusu ve müdürüyüm.
Dinleme derslerim 25'den fazla ülkede çok-satar ve  radyo kayıtlarımın dünya çapında bir milyonun üstünde dinleyicisi var.
Ayrıca, yarım milyonun üstünde üyesi bulunan(her geçen gün artıyor) Zahmetsiz İngilizce Online Gazetesi'nin de yayıncısıyım. Şu an bitmiş olan "İngilizce Konuşmayı Geliştirme Seminerleri"nin ve bir çok eğitim şirketinin yaratıcısı olarak, İngilizce konuşma başarısı ve öğretim uzmanlığı ile ilgili bir çok konuda önde gelen bir uzmanım.
Onca yıl üniversitelerde verdiğim İngilizce eğitiminden sonra Zahmetsiz İngilizce Öğretim Sistemi'ni yarattım. Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi'nde Master yaptım.
Öğrencilerim arasında iş sahipleri, bilim adamları, girişimciler, öğretmenler, profesörler, yüksek lisans öğrencileri, yabancı askeri personel ve başka birçok başarılı yetişkin İngilizce öğrencisi vardı.
Bu öğrencilerin hepsi sizin gibiydi. Onlar hayal kırıklığına uğramış, iyi İngilizce konuşamayan İngilizce öğrencileriydi. Zahmetsiz İngilizce Sistemi'ni kullanarak, kolayca ve kendiliğinden İngilizce konuşmayı öğrendiler.
Bu öğrencilerin her biri kısa zamanda inanılmaz ilerlemeler gerçekleştirdiler. Zahmetsiz İngilizce Sistemi'ni tam manasıyla kullandığınızda siz de çabucak gelişim göstereceksiniz.


Zahmetsiz İngilizce Sistemi sizin için, yani İngilizceyi kolayca ve hızlı konuşmak isteyen bağımsız yetişkin öğrenci için tasarlandı. Zahmetsiz İngilizce sadece konuşma ve dinleme yetileri üzerine eğilir. Sistem, denenmiş ve sınanmış yöntemleri kullanarak, olabildiğince hızlı bir şekilde, sizin konuşma gücünüzü arttırmak için tasarlanmıştır.
Dünya çapında bir milyondan fazla yetişkin öğrenci, İngilizce konuşma yetilerini geliştirmek için bu sistemi kullandılar. Sistemin tüm kısımlarını kullanarak, diğer geleneksel İngilizce eğitimleriyle karşılaştırıldığında, İngilizce konuşmanız 2–5 kat daha hızlı gelişecek.
Sistemi tamamıyla kullanmanız çok önemli. Her kısım önemli ve her kısım, sizin için güçlü bir öğrenim deneyimi yaratmak için, sistemin diğer kısımlarıyla birlikte işler.
6 ay boyunca her gün, sistemin tümünü takip ettiğinizde, konuşmanız daha hızlı ve daha kolay olacak. Konuşma grameriniz güçlü bir şekilde gelişecek; ama sistem içerisinde hiç gramer çalışmayacaksınız. Telaffuzunuz güçlü bir şekilde gelişecek; ama telaffuzla ilgilenmeyeceksiniz.
Zahmetsiz İngilizceyi yaratırken, en iyi İngilizce öğretim tekniklerini bulup onları anlaşılır, basit ve kolay bir biçimde sistemde kullanmak için birleştirdim. Sistemi tamamıyla takip ettiğinizde başarısız olamazsınız. Hayatınızın en büyük İngilizce konuşma gelişimini deneyimleyeceksiniz.



Genel Bakış
Zahmetsiz İngilizce Sistemi çok basittir ve üç temel uzmanlık alanından oluşur: Beden, Zihin ve Yöntem. Her alandaki özel tekniklerde ustalaşarak, İngilizce konuşma yetinizi güçlü bir şekilde geliştireceksiniz. Konuşmanız hızlanacak ve kendiliğinden İngilizce konuşmaya başlayacaksınız.
Bu alanların her biri önemlidir ve her biri Zahmetsiz İngilizce Öğretim Sistemi'nin gücünü destekler.
Zahmetsiz İngilizcedeki “Beden”den konuşursak, çoğunlukla duygudan bahsederiz.
Duygu enerji demektir. Duygu, bize her gün çalışma şevki ve motivasyonu sağlar. Duygu bize konuşmak için özgüven verir.
Olumsuz duygular öğrenmemizi yavaşlatırken olumlu duygular daha hızlı öğrenmemize yardımcı olur. Çok hızlı öğrenmek için, duygularımıza hâkim olmayı öğrenmeliyiz; bu da beden hâkimiyetini gerektirir.
Zahmetsiz İngilizce Sistemi'nde “Zihin”, inançlar ve odaklanma anlamına gelir. Öğrenmeye, eğitime ve yeteneklerimize dair inançlarımız öğrenme yeteneğimizi güçlü bir şekilde etkiler. Zayıf inançlar yavaş öğrenmeye yol açarken güçlü inançlar güçlü öğrenmeye yol açar. Ne yazık ki okulda çoğumuz zayıf inançları öğreniriz. Bu yüzden birçok İngilizce öğrencisinde özgüven eksikliği vardır. Onlar İngilizce konusunda gergindirler. “İngilizcede iyi olmadıklarını” düşünürler. İngilizce konuşmanın çok zor olduğuna inanırlar. Bu inançların hiç biri doğru değildir.
Son olarak, İngilizce konuşmayı hızlı bir şekilde geliştirmek için öğrenciler, Zahmetsiz İngilizce “Yöntem”inde ustalaşmalıdırlar. “Yöntem”, sistem içerisinde kullandığımız özel öğretim ve öğrenim tekniklerine işaret eder. Yöntem bölümünde tam olarak nasıl çalışacağınızı ve tam olarak ne çeşit dersler işleyeceğinizi öğrenirsiniz.
Yöntem çok önemlidir, ama öğrenciler kolayca İngilizce konuşmak için önce, kesinlikle, Beden ve Zihin'de ustalaşmalıdırlar. Unutmayın, Zahmetsiz İngilizce Sistemi'nde her kısım hayati değer taşır; İngilizce konuşmada ustalaşmak için üç alanın hepsinde ustalaşmalısınız.

Yöntem
Beden, Zihin
Beden (ve Duygu)
İngilizce konuşmada ustalaşmanın ilk adımı, bedeninize ve duygularınıza hâkim olmaktır. Bu size garip bir ifade gibi gelebilir. İngilizce öğrenmek için neden bedeninizi kullanmaya ihtiyaç duyasınız ki?
Sebebi basit, bedeninizi ve duygularınızı kullanarak İngilizcenizi 4–5 kat hızlandırabilirsiniz! Bir dil öğretimi uzmanı olan Dr. James Asher, dil öğreniminde bedenin rolünü araştırdı. Oldukça büyüleyici bir şey keşfetti: Derste fiziksel olarak bedenlerini hareket ettiren öğrenciler, ders sırasında sabit oturan öğrencilerden 4–5 kat daha hızlı öğreniyorlardı.
Dr. Asher, “Bütünsel Fiziksel Tepki” denilen hareket odaklı tam bir öğretim programı geliştirdi. Bu programda, öğrenciler İngilizce öğrenirken sürekli bedenlerini hareket ettiriyorlar. Öğrenciler, özellikle, duydukları dile göre jestler ve hareketler yapıyorlar.
Örneğin, öğretmen “yürümek” dediğinde, öğrenciler ayaklarını hareket ettiriyorlar ve “yürüyorlar”.
Eğer öğretmen “aç” derse, öğrenciler karınlarını okşayabiliyorlar. Başlangıçta öğrenciler, neredeyse, duydukları her cümleye göre hareket ediyorlar. Sonra, orta(intermediate) ve ileri seviyeye(advanced) ulaştıklarında sadece yeni veya zor cümlelere odaklanıyorlar.
Fiziksel hareketi İngilizce dinlemekle birleştirince, İngilizceyi beyninizin derinlerine itersiniz. Sözcükleri daha hızlı hatırlarsınız ve asla unutmazsınız. Asla gramer çalışmamanıza rağmen grameri de doğru hatırlarsınız. Fiziksel hareket ve jestler hızlı öğrenmenin ve uzun süreli hafızanın anahtarıdır.
Bu yüzden, İngilizce derslerini dinlerken zor cümlelerle özdeşleşin. Size cümlenin anlamını hatırlatacak bir hareket veya jest yaratın. Sonra, o cümleyi her duyduğunuzda o hareketi veya jesti yapın. Hareketi her yapışınızda, güçlü bir şekilde yapın. Tüm bedeninizi kullanın ve çok enerji sarf edin.
Duruş beden ve duygu hâkimiyetinin başka önemli bir kısmıdır. İşte size ilginç bir gerçek: İyi bir duruşa sahip olduğunuzda daha hızlı öğrenir ve daha fazla hatırlarsınız.
Başka bir deyişle, başınızı dik, omuzlarınızı geride, göğsünüz ilerde tuttuğunuzda ve bedeniniz güçlü ve dengeli olduğunda daha hızlı öğrenirsiniz.
Diğer taraftan, başınızı aşağı düşürdüğünüzde enerjiniz de düşer ve çok daha yavaş öğrenirsiniz. Omuzlarınızı öne düşürdüğünüzde enerjinizi kaybedersiniz ve çok daha yavaş öğrenirsiniz. Bu yüzden, İngilizce derslerini dinlerken her zaman göğsünüzü ilerde, omuzlarınızı geride ve başınızı dik tutunuz. Bu basit ama çok önemlidir.
Son olarak, öğrenme sırasında duygusal enerjinizi artırmanın süper-basit bir sırrı vardır: GÜLÜMSEYİN. Gülümsediğiniz zaman öğrenme yetinizin arttığını, somurttuğunuz zaman azaldığını biliyor muydunuz?

Hareket
Jestler
Duruş
Gülümseme
Gülümsemek bedeninizi ve duygularınızı değiştirir. Enerjiniz artar. Daha uyarılmış olursunuz. Beyniniz daha açık olur. Çok basit gibi göründüğünü biliyorum ve öyle. Böyle küçük bir değişiklik güçlü bir şekilde İngilizce öğreniminizi hızlandırdığına göre, bir İngilizce dinlediğiniz her seferde gülümseyin. Kocaman gülümseyin! Garip hissedebilirsiniz ama bir ders dinlediğiniz her seferde yüzünüze kocaman bir gülücük kondurun. O gülümsemeyi tüm ders boyunca koruyun ve ders bitene dek asla bırakmayın.
Beden güçlü bir enerji kaynağıdır. Bu basit teknikleri kullanarak öğrenme sırasındaki enerjinizi artırırsınız. Çünkü daha fazla enerjiye sahip olursanız daha hızlı öğrenir daha fazla hatırlarsınız. Bu yüzden öğrenme sırasında fiziksel hareketi kullanın, her zaman güçlü bir duruşa sahip olun ve gülümseyin, gülümseyin, gülümseyin.

Zihin
İnançlarımız güçlü bir şekilde sonuçlarımızı etkiler. Çoğunlukla, başarılı olacağımıza inandığımızda başarılı, başarısız olacağımıza inandığımızda başarısız oluruz. Başka bir deyişle zihnimiz öğrenme yetimizi etkiler. Daha hızlı ve daha iyi öğrenmek içini zihnimize hâkim olmalıyız. Özellikle inançlarımıza ve fikirlerimize hâkim olmalıyız.
Başarılı bir yetişkin olarak, oldukça zekisiniz. Ama muhtemelen İngilizce öğrenme yetisine dair birçok olumsuz inanca sahipsiniz. Yaygın olumsuz inançlardan bazıları:
·         İngilizce konuşmak zordur.
·         İngilizcede iyi değilim.
·         İngilizce konuştuğumda gergin oluyorum.
·         İngilizceyi her zaman kusursuz konuşmalıyım.
·         Hata yapamam.
·         Sadece tek bir doğru yanıt vardır.
·         Bütün gramer kurallarını hatırlamalı ve onlara uymalıyım.
·         Benim ülkemin insanları İngilizceyi iyi konuşamazlar.
·         İngilizceyi kolay ve hızlı konuşmak imkânsızdır.

Bu inançlar nereden geldi? Birçok insan için, bu inançlar okulda yaratıldı. Çok az çocuk bu tür şeyler inanır. Küçük çocuklara öğretirken her şey çok kolaydı, çünkü onlar korkusuzdu. Onlar İngilizcenin eğlenceli olduğuna inanıyorlardı (ve ben onları böyle inanmaları konusunda cesaretlendiriyordum). Ayrıca çocuklar İngilizce konuşmanın kolay olduğuna da inanıyorlardı. Hata yapmaktan korkmuyorlardı. Gergin değillerdi. Sınıfımdaki çocuklar, hiç gramer çalışmamalarına rağmen, giderek neredeyse kusursuz bir gramerle konuşmayı öğrendiler.
Ne yazık ki ortaokulda, lisede ve üniversitede birçok öğrenci yeni olumsuz inançlar öğreniyorlar. Öğretmenleri onları gramer kurallarını öğrenmeye zorluyorlar ve sınav yapıyorlar. Öğrenciler her sorunun yalnızca tek doğru cevabı olduğuna inanmayı öğreniyorlar. Hatalardan korkmayı öğreniyorlar. Öğrenciler, okulda, hata yapmaktan utanıyorlar ve böylece konuşmaktan korkuyorlar.
İngilizce konuşan birçok insan yetişkin olduklarında İngilizce konuşmaya dair olumsuz inançlara sahip oluyorlar. Bu inançlar onların güvenlerini yıkıyor. Bu yüzden, bu inançlar onların motivasyonunu mahvediyor. Birçok yetişkin İngilizce öğrencisi kendini sıkıntılı ve gergin hissediyor. Kolayca İngilizce konuşmak için bu olumsuz inançları YIKMALISINIZ! Her gün kendinize şunu söyleyin: Bu inançlar yanlış! Bu inançların hepsi saçmalık!

İnançlar
Görselleştirme
DEBİ
Sonra olumsuz inançlarınızın yerine olumlu inançlarınızı koyun. Her sabah, yüksek sesle “İngilizce konuşmak kolay!”, “Ben harika İngilizce konuşuyorum!” ve “Kusursuzluk ölüme eşdeğerdir.” deyin. Bu inançları çok güçlü bir sesle söyleyin. Her sabah haykırın onları. Sonra kendinizi anadili İngilizce olan biri ile konuşurken hayal edin. Kendinizi hızlı ve kolay konuşurken görün. Bu durumu her gün gözünüzde canlandırın ve açık seçik görün.
Bu küçük eylem, sonuç olarak, inançlarınızı tamamıyla değiştirecek. Kendinize güveniniz artacak. Öğrenmek daha kolay gelecek. Aslında araştırmalar, iyimser inançlara sahip insanların olumsuz inançlara sahip insanlardan %45 daha başarılı olduğunu gösteriyor.
Başka bir deyişle, inançlarınız sonuçlarınızı etkiler. Olumlu inançlar olumlu sonuçlar doğurur. Olumsuz inançlar başarısızlık yaratır. Olumlu inançlarınızı seçin, her gün onların üzerinde çalışın ve onları güçlendirin.
Son olarak, seçebileceğiniz, İngilizce öğreniminizi tamamıyla değiştirecek basit bir inanç var. Bu inanç DEBİ'nin içinde. DEBİ, Devamlı ve Bitmeyen İlerleme. Japonlar bu fikre “kaizen” diyorlar.
DEBİ inancı, her gün küçük ilerlemelere odaklanarak İngilizceyi çok kolay konuşacağınız anlamına geliyor. Bu doğru, KÜÇÜK ilerlemeler. DEBİ'de amacınız her gün çok küçük bir ilerleme kaydetmek.
Örneğin, belki her gün yeni bir deyim ya da cümle öğrenirsiniz. Belki her gün bir tane Zahmetsiz İngilizce Dersi dinlersiniz. İşin özü, sizin sadece küçük bir ilerlemeye odaklanmanızda; ama bunu her gün yapmalısınız.
Bu basit inanç güçlü çünkü motivasyon yaratıyor. Kendinizi daha rahat hissediyorsunuz çünkü çünkü küçük ilerlemeler gerçekleştirmek kolay. Bununla birlikte, bu küçük ilerlemeler üst üste ekleniyor. DEBİ'ye odaklandığınızda başlangıçta yavaş yavaş ilerlersiniz; ama enerjiniz hızla artar ve kısa zamanda çok hızlı öğrenirsiniz.
DEBİ ( Devamlı ve Bitmeyen İlerleme) kolaydır ve zahmet gerektirmez. Hiç baskı yoktur. Buna rağmen her geçen gün İngilizce konuşmanız gelişir ve 6 ay içinde İngilizceyi kolay ve hızlı konuşursunuz. Bu kendiliğinden olmuş gibi görünür. DEBİ'nin gücü buradan gelir.
İşte bu kadar! Olumsuz inançlarınızı yıkın, olumlu inançlarınızı seçin ve onlar üzerinde çalışın ve her gün DEBİ inancını kullanın. Bunlar Zahmetsiz İngilizcede zihne hâkim olmanın püf noktaları.

Yöntem
Zahmetsiz İngilizce yöntemi, kullandığımız özel öğretim tekniklerine işaret eder. Bu teknikler, dünyadaki üst seviye öğretmenler ve araştırmacılar tarafından geliştirildi. Zahmetsiz İngilizce Öğretim Sistemi; Dr. James Asher, Dr. Stephen Krashen, Blaine Ray, Tony Robbins, Dr. Ashley Hastings ve Dr. Brenda Murphy tarafından geliştirilen teknikleri kullanır.
Zahmetsiz İngilizce Sistemi tek şey için tasarlandı: Sizi etkili bir İngilizce konuşanı yapmak. Zahmetsiz İngilizce'de tüm ilgimiz İngilizceyi kolay ve hızlı konuşmaya yönelik.
Zahmetsiz İngilizce Sistemi, İngilizce'yi hızlı öğretmek için 7 özel teknik kullanır. Bu 7 teknikten ya da "kural"dan, "7 Kurallı E-İleti Kursu"muzda bahsediliyor. E-İleti kursu ücretsizdir. E-İleti adresinizi buraya girerek kayıt olun:
(Eğer gelen kutunuzda bir E-İleti görmüyorsanız, Zahmetsiz İngilizce'nin beyaz listede olduğuna emin olun veya spam dosyasına bakın)
E-İleti kursu, 7 tekniğin tümünü açıklıyor, fakat ben bir kaçını burada detaylı açıklamak istiyorum.
Zahmetsiz İngilizce Sistemi'ndeki en önemli teknik belki de öğrencilerin kulaklarıyla öğrenmeleridir(gözleriyle değil). Mükemmel İngilizce konuşmak için kulaklarınızla öğrenmelisiniz.
Çok fazla öğrenci gözleriyle öğrenmeye meyillidir. Öğrenciler sık sık kitap okurlar, sözcük kitaplarına ve gramer kitapların çalışırlar. Ayrıca çalışma kitaplarındaki ve sınava hazırlık kitaplarındaki alıştırmaları yaparlar. Bununla beraber, bu etkinliklerin hiçbiri konuşmanızı geliştirmez. Gözlerinizle öğrenerek konuşmanızı geliştiremezsiniz.
Bu yüzden Zahmetsiz İngilizce Öğretim Sistemi, öncelikle dinleme derslerini kullanır. Bizim sistemimizde, kulaklarınızla öğrenirsiniz. Sözcükleri dinleyerek öğrenirsiniz. Grameri dinleyerek öğrenirsiniz. Telaffuzu dinleyerek öğrenirsiniz. İngilizce konuşmayı dinleyerek ilerletirsiniz.
Bu, sistemimizin bir numaralı tekniğidir ve hatırlamanız gereken en önemli şey şu: Çalışma sürenizin çoğunu İngilizceyi dinlemeye yoğunlaştırın.
Küçük-Öykü Dersleri başka bir güçlü tekniktir. Zahmetsiz İngilizce Sistemi'nde küçük-öykü dersleri çok önemlidir. Bunlar her zaman kullanacağınız en güçlü İngilizce dersleridir.

7 Kural
Kulaklarla Öğren
Küçük-Öyküler
Bakış Açısı
Bu derslerde , ben kısa bir öykü sorarım. Bir öykü “anlatırım” demeyişime dikkat edin. Öyküyü anlatmam, onu sorarım. Başka bir deyişle sizin hızlı cevap vereceğiniz çok sayıda soruyla bir öykü yaratırım. Çoğu soru bir ya da iki sözcüklük yanıtlar gerektirir. Tam bir tümce ile yanıt vermenize gerek yoktur; sadece bir ya da iki sözcük haykırırsınız.
Küçük-Öykü dersinde size sürekli sorular sorarım. Bu yüzden her zaman odaklanmış olmalısınız. Sıkılmazsınız çünkü bu öğrenmenin etkin bir yoludur. Soruların başka bir faydası da çok fazla tekrar yapıyor olmanızdır. Önemli cümleleri ve grameri defalarca duyarsınız. Sorular ve yapılan tekrarlar çok daha hızlı öğrenmenizi ve daima hatırlamanızı sağlar. Araştırmalar Küçük-Öykü derslerini kullanan öğrencilerin, normal dersleri alan öğrencilerden daha hızlı öğrendiğini ve daha fazla hatırladığını gösteriyor. Küçük-Öykü dersleri, Zahmetsiz İngilizce Sisteminin anahtarlarıdır: onları ger gün kullanın.
Sistemimiz grameri öğretmek içinbaşka bir güçlü ders türü daha kulanır: Bakış Açısı (BA) dersleri. Bakış Açısı dersinde size bir öyküyü defalarca kez anlatırım. Öyküyü anlattığım her seferde grameri değiştiririm.
Örneğin, bir öyküyü önce geniş zaman kullanarak anlatabilirim. Sonra aynı öyküyü, yeniden, geçmiş zaman kullanarak anlatırım ve sonra yeniden gelecek zaman kullanarak.
İşte bu dersin bu kadar güçlü olmasının sebebi: Grameri bilinçaltında öğrenirsiniz ve asla gramer kurallarını düşünmenize gerek kalmaz. Asla gramer kuralları hakkında konuşmam. Onun yerine size grameri, bu basit ve dahası güçlü yolla öğretirim.
Bu dersler sizin KONUŞMA gramerinizi geliştirmeniz için birer anahtardır. Konuşma sırasında kurallar hakkında düşünmek için zamanınız yoktur. Grameri kendiliğinden kullanmalısınız. Bakış Açısı dersi bunun nasıl olacağını öğretiyor.
Bunlar Zahmetsiz İngilizce Yöntemindeki güçlü tekniklerimizin üçü: Kulaklarını kullanarak öğren, Küçük-Öykü derslerini dinle, Bakış Açısı Gramer derslerini dinle.
7 tekniğin tümü detaylı bir şekilde ücretsiz E-İleti kursumuzda açıklanmaktadır. E-İleti adresinizi buraya girerek E-İleti kursuna katılın:
7 tekniğin veya “kural”ın tamamını öğrenmekve kullanmak önemlidir. 7 tekniğin tamamını kullanarak daha hızlı öğrenirsiniz. Konuşma İngilizceniz güçlü, açık ve hızlı olur.

Sonraki Adım
Artık Zahmetsiz İngilizce Sisteminin temelini anladınız. Sonraki adım ne? Kendiliğinden İngilizce konuşmak için bu sistemi nasıl kullanabilirsiniz?
Devamlı küçük ilerleme (DEBİ) inancıyla başlayarak, aşağıdakine benzer bir öğrenme planını takip edeceksiniz. Öğrenme planınızı her gün takip ederek inanılmaz bir başarı elde edeceksiniz. Başlangıçta gelişiminiz size yavaş gelebilir. Bununla beraber, bu sistemi her gün kullanarak geçen 6 aydan sonra, İngilizceyi çok daha hızlı ve çok daha iyi konuşacaksınız.
Işte her hafta ve her gün kullanmak üzere örnek bir öğrenme planı. Ekleyip çıkartarak kendi programınıza uydurmak için değişiklik yapabilirsiniz:
            Sabah Erkenden:
1.      Enerji veren huzurlu bir müzik dinleyin. Dik durun. Göğsünüzü kaldırın. Gülümseyin. Biraz dans edin. (5 dakika)
2.      Olumlu inançlarınızı dile getirin (Haykırın): “Harika İngilizce konuşuyorum.”, “İngilizce kolaydır.” Bağırırken tüm vücudunuzu kullanın! (2 dakika)
3.      Anadili İngilizce olan biriyle İngilizce konuştuğunuzu gözünüzde canlandırın. Kendinizi hızlı ve kolayca İngilizce konuşurken görün. Kendinizi gülümserken ve kendinden emin görünürken izleyin. (3 dakika)
4.      Bir Sözcük dersi ve bir Küçük-Öykü dersi dinleyin(aynı ders konusunda). Dinlerken zor cümleleri hatırlamak için hareket ve jest yapın. Her zaman gülümseyin ve güçlü bir duruş oluşturun. Soruların cevaplarını haykırın. (20-30 dakika)

İşe Giderken (Ya da Sabahın İlerleyen Saaatleri):
1.      Aynı Küçük-Öykü dersini bir çok kez dinleyin. Arabada ya da evdeyseniz yanıtlarınızı haykırın! Zor sözcükler için jest ve hareketleri kullanın. (20 dakika)
2.      Bakış Açısı dersini(aynı ders konusu) birçok kez dinleyin. Gülümseyin. Güçlü durun. ( 10 dakika)

      Öğle Yemeği Zamanı:
1.      Bir Ana Makale dersini (aynı konu) birçok kez dinleyin (okuyun). Gülümseyin. Güçlü durun. Zor sözcükleri / deyimleri duyunca jest yapın. (10-30 dakika)

      Eve Giderken (Ya da Akşamın Erken Saatleri):
1.      Aynı Küçük-Öykü dersini bir çok kez dinleyin. Yanıtlarınızı haykırın. Zor sözcükler için jest ve hareket yapın. Gülümseyin. Güçlü bir duruşunuz olsun. (20 dakika)
2.      Aynı Bakış Açısı dersini birçok kez dinleyin. Gülümseyin. Zor sözcükler için jest yapın. Güçlü bir duruşunuz olsun.

      Uyumadan Önce:
1.      Aynı Ana Makale dersini birçok kez dinleyin (ve okuyun). Zor sözcükler için jest ve hareket yapın. Gülümseyin. Güçlü duruş. (10 dakika)

Yapılacaklar ve Yapılmayacaklar
Yapmayın:
·         İngilizce dinlerken sabit oturmak
·         Ders kitaplarından, gramer kitaplarından veya sözcük kitaplarından çalışmak
·         Öğrenme sırasında kötü bir duruşla oturmak veya ayakta durmak
·         Ingilizceyle veya kendinizle ilgili olumsuz inançlara sahip olmak
·         Çalışma kitabı alıştırmalarını yapmak
·         Gramer kurallaını ezberlemek
·         Geleneksel İngilizce okullarına gitmek

Yapın:
·         İngilizce dinlerken bedeninizi hareket ettirmek
·         Zor sözcük / ifadeleri hatırlamak için jestleri ve hareketler kullanmak
·         Kulakları kullanarak öğrenmek
·         İngilizceyle ve kendinizle ilgili olumlu inançların üzerinde çalışmak ve onları geliştirmek
·         İngilizce dinlediğiniz her seferde gülümsemek
·         Derinlemesine öğrenmek için Küçük-Öyküleri kullanmak
·         Kolayca İngilizce konuştuğunuzu gözünüzde canlandırmak
·         Her gün devamlı küçük ilerlemelere odaklanmak
·         Bakış Açısı dersleriyle grameri öğrenmek
·         Rahat olmak ve öğrrenmekten keyif almak

Dersler:
Ingilizce derslerini bulmak için iki seçeneğiniz var. Basit olan seçenek kendi dersinizi yaratmak. Bunu nasıl yapabilirsiniz?
Anadili İngilizce olan bir eğitmen tutmanızı tavsiye ederim. Onlarla görüştüğünüzde onlara Zahmetsiz İngilizce Sistemini anlatın. Onlara, öğrenirken bu sistemi kullanmak istediğiniz söyleyin.
Sonra eğitmeninizden sizin için Küçük-Öykü dersleri ve Bakış Açısı dersleri hazırlamasını isteyin.
Bunu yapması epeyce kolaydır; sadece onlardan bu teknikleri kullanarak size öğretmelerini isteyin ve dersleri kaydedin. Böylece dersi birçok kez dinleyebilirsiniz.
Giderek, Küçük-Öykü ve Bakış Açısı derslerinden oluşan kendinize ait bir kütüphane yaratabilirsiniz.
Eğitmeniniz sadece sizin için bu dersleri yarattığından, onlardan hoşlandığınız konulara eğilmelerini isteyiniz.
Dersler için diğer basit seçenek Zahmetsiz İngilizce Kulübü’ndeki derslerimi kullanmaktır. Doğrusu, gittikçe büyüyen bir dinleme dersi koleksiyonumuz var. Tüm derslerimiz mp3 dosyası olarak indirilebilir, dolayısıyla onları dinleyerek hemen başlayabilirsiniz. Onları bilgisayarınıza ve iPod’unuza koyun ve her yerde her zaman dinleyin.
Size Anasayfamızdaki dersler ile başlamanızı tavsiye ederim:
Kendi derslerinizi oluştursanız da benimkileri kullansanız da onları kullanırken Zahmetsiz İngilizce Sisteminin tamamını takip ettiğinizden emin olun.
Sistemin Beden ve Zihin tekniklerinde ustalaşmak çok önemli. Doğrusu bunlar sistemin en önemli kısımları. Dersleri dinlerken her zaman güçlü bir duruş gerçekleştirin. Her zaman gülümseyin. Zor sözcükleri hatırlamanıza yardımcı olması için her zaman hareketleri kullanın.
Ayrıca, yeni olumlu inançlar yarattığınızdan, onları gözden geçirdiğinizden ve güçlendirdiğinizden emin olun. Başarınızı gözünüzde canlandırın. Her gün, devamlı küçük ilerlemelere odaklanın.
Beden ve Zihin teknikleri size çok fazla güç verir. Enerjiniz artar. Motivasyonunuz yükselir. Daha hızlı ve daha kolay öğrenirsiniz.
Ardından, inanılmaz bir İngilizce konuşma başarısı yaratmak için, Beden ve Zihini bizim Yöntemimizle birleştirin.
İyi şanslar. Başarılı olacağınızı biliyorum. İngilizceyi kolay, hızlı ve kendinize güvenerek konuşacaksınız.

Çeviri: Bülent ÖZGÜN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder