28 Mayıs 2011 Cumartesi

The World's Fastest Indian (Efsane Adam )



Efsane Adam
The World's Fastest Indian


Tür : Dram / Macera
Gösterim Tarihi : 12 Mayıs 2006
Yönetmen : Roger Donaldson
Senaryo : Roger Donaldson
Görüntü Yönetmeni : David Gribble
Müzik : J. Peter Robinson
Yapım : 2005, Yeni Zelanda / ABD , 127 dk.


Ben diyorum:
İndian marka motosikleti(47 yaşında) ve yılmak bilmez koskoca yüreğiyle, Yeni Zelanda'nın duyulmamış bir şehrinden, İnvercargill'den, çıkıp Amerika'nın Utah eyaletindeki Bonneville Tuz Çölleri'ne, dünya hız rekorunu kırmak için giden yaşlı(68 yaşında) bir adamın gerçek öyküsü bu. Adı Burt Munro.

"Burt Munro: Offerings to The God of Speed" adlı kısa belgeselden, belgeselin yönetmeni Roger Donaldson tarafından uyarlanan bu muhteşem filmin başrolünde Anthony Hopkins var. Hopkins Munro'yu şirin ve inatçı bir adam olarak yani tam da Munro'ya yakışır biçimde yorumluyor; filmi izlerken rüyasının peşinde koşan bu adamı çok seviyorsunuz, mücadelesi sizin mücadeleniz oluyor.

Bilindik başarı öykülerinden çok uzak bir film. Başarmak için tam 25 yıl sarfetmiş, hız sevdalısı bir ihtiyar delikanlının geç kalmış rüyasının filmi. Aynı zamanda da hoş bir yol filmi.

İlk yarı boyunca Munro'nun Yeni Zelanda'dan Amerika'ya giderken başından geçen olaylara tanık oluyoruz.
Tatlı mı tatlı ve ağır işiten bir ihtiyarın bilmediği topraklarda başına kötü şeyler gelmesi muhtemel belki; ama üç beş sorun dışında her şey yolunda gidiyor. Munro'nun hayata sürekli gülen gözleri insanların ona yardım etmesini sağlıyor; pürüzler aşılıyor.

İkinci yarıda ise yarış başlıyor.

Hiç bir şey mucize değil, sihirli bir el dokunmuyor Munro'nun rüyasına.
Sadece bir şeyin varlığı her şeyi mümkün kılıyor: İnanmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder